Krister Henriksson

Nog geen enkele brief voor deze persoon, kunt u de eerste zijn om een open brief in het Nederlands te schrijven voor Krister Henriksson.

U zult door e-mail van de antwoorden op uw brief ingelicht worden. De brieven met een invalide e-mailadres, te veel fouten van het spel, de eerroof of de woorden in strijd met de wet zullen afgeschaft worden.

Krister Henriksson, 0 open brieven

Met betrekking tot Krister Henriksson
Afbeelding gewenstAlgemene informatie


Volledige naam
Jan Krister Allan Henriksson


Geboren
12 november 1946


Geboorteland
Zweden


IMDb-profiel

Portaal   
Film

Krister Henriksson, voluit Jan Krister Allan Henriksson (Häverö, bij Stockholm, 12 november 1946) is een Zweeds acteur.
Krister Henriksson is vanaf 1978 te zien geweest in vele speelfilms, televisiefilms, en televisieseries. Zijn doorbraak had hij in 1973 bij het Stadstheater van Stockholm met de hoofdrol in Peer Gynt. In 1993 werd hij lid van Dramaten, het belangrijkste dramatheater in Zweden. Hij is docent aan de toneelschool in Stockholm en voorlezer van luisterboeken over Harry Potter.
In 1997 werd hij beloond met het O'Neill stipendium. Na een keer genomineerd te zijn, won hij twee keer een Guldbagge, de officiële Zweedse filmprijs, die jaarlijks voor diverse disciplines wordt uitgereikt. De nominatie kreeg hij in 1998 voor beste bijrol als Jonny in Slutspel (Slotspel) (1997), waarna hij de prijs ontving in 1999 voor beste mannelijke hoofdrol als Hoffman/Henning in Veranda för en tenor (Wachten op de tenor) (1998) en in 2006 voor beste mannelijke hoofdrol als Bertil in Sex hopp och kärlek (Seks, hoop en liefde) (2005).
In België en Nederland is hij bekend geworden door de vertolking van het personage Kurt Wallander, politie-inspecteur in de televisieserie Wallander, gebaseerd op het werk van Henning Mankell (13 afleveringen, 2005-2006).
Hij woont in Södermalm met zijn partner, actrice Cecilia Nilsson en heeft twee dochters en een zoon.


Ontvangen van "http://nl.wikipedia.org/wiki/Krister_Henriksson"
Categorie: Zweeds acteurVerborgen categorie: Wikipedia:Afbeelding gewenst

Weergaven


Artikel
overleg
Bewerken
Geschiedenis
Persoonlijke instellingen


Beta inschakelen

Volgens Wikipédia. ► Krister Henriksson op Kiao

Krister Henriksson aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Actor in de volgende films: Cinema De hele filmfiche van Krister Henriksson

Roem > K > Krister Henriksson