Steven Soderbergh

Nog geen enkele brief voor deze persoon, kunt u de eerste zijn om een open brief in het Nederlands te schrijven voor Steven Soderbergh.

U zult door e-mail van de antwoorden op uw brief ingelicht worden. De brieven met een invalide e-mailadres, te veel fouten van het spel, de eerroof of de woorden in strijd met de wet zullen afgeschaft worden.

Steven Soderbergh, 0 open brieven

Met betrekking tot Steven Soderbergh
Steven SoderberghSteven Andrew Soderbergh (Atlanta, 14 januari 1963) is een Amerikaans filmregisseur.
Soderbergh werd geboren in Atlanta. Voor zijn eerste film, Sex, Lies, and Videotape die hij zowel schreef als regisseerde, kreeg hij een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Op dat moment was hij de jongste regisseur die de prijs had gewonnen. De film werd wereldwijd een commercieel succes.
In 2001 kreeg hij een Oscar voor Traffic, terwijl een van zijn andere films, Erin Brockovich met Julia Roberts, eveneens was genomineerd. Roberts speelde ook in zijn twee volgende films: Ocean's Eleven en Full Frontal. Andere acteurs die regelmatig met Soderbergh werken zijn Luis Guzmán, Don Cheadle, Catherine Keener en George Clooney. Samen met Clooney is hij eigenaar van de productiemaatschappij Section Eight Productions die films als Far From Heaven en Insomnia produceerde, evenals Confessions of a Dangerous Mind, Clooney's debuut als regisseur.
Soderbergh fungeert vaak als zijn eigen cameraman; hij gebruik daarvoor het pseudoniem Peter Andrews. Soms doet hij ook zelf de montage, onder de naam Mary Ann Bernard.
In maart 2002 werd hij gekozen tot eerste vicepresident van de Directors Guild of America.

Volgens Wikipédia. Automatisch beeld.

Steven Soderbergh aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Maker in de volgende films:

Roem > S > Steven Soderbergh