Steve Martin

Nog geen enkele brief voor deze persoon, kunt u de eerste zijn om een open brief in het Nederlands te schrijven voor Steve Martin.

U zult door e-mail van de antwoorden op uw brief ingelicht worden. De brieven met een invalide e-mailadres, te veel fouten van het spel, de eerroof of de woorden in strijd met de wet zullen afgeschaft worden.

Steve Martin, 0 open brieven

Met betrekking tot Steve Martin
Steve MartinStephen (Steve) Glenn Martin (Waco (Texas), 14 augustus 1945) is een Amerikaanse acteur en komiek, herkenbaar aan zijn spierwitte haren en expressieve mimiek. Hij won in 1992 en 1993 twee jaar achter elkaar de People's Choice Award voor de favoriete acteur in komedies. Van 1982 tot en met 1996 werd hij daarbij vijf keer genomineerd voor een Golden Globe. Martin is de zoon van zakenman Glenn Vernon Martin en huisvrouw Mary Lee Stewart. hij werd opgevoed in Garden Grove (Californië). Martin kreeg als tiener een baantje in de magie-winkel in Disneyworld en samen met een paar klasgenootjes van de Garden Grove High School begon hij rond deze tijd komische musicals op te voeren in restaurants. Martin had in 1967 een relatie met een meisje dat als danseres werkte bij de sitcom The Smothers Brothers Comedy Hour. Zij hielp hem aan een baan als schrijver voor de show. Voor zijn werk kreeg hij in 1969 een Emmy Award. Hij speelde en schreef daarna in nog meer komische shows.
In de jaren zeventig maakte Martin het album (Let's Get Small), een registratie van een stand up optreden. Dit werd een succes en hij een bekend. Zijn volgende album, A Wild and Crazy Guy, deed het nog beter. Voor allebei de albums kreeg Martin in 1977 en 1978 een Grammy Award voor het beste komische album. De albums werden platinum.
Hoewel Martin nu een komiek was, wilde hij liever acteur worden. In 1977 bemachtigde hij een rol in de korte film The Absent-Minded Waiter, die werd genomineerd voor een Academy Award. Een jaar later kreeg hij een kleine rol in The Muppet Movie (later had hij ook een gastrol in The Muppet Show.
In 1979 schreef Martin de film The Jerk, waarin hij zelf een hoofdrol speelde. Omdat hij niet steeds in komische rollen gecast wilde worden, speelde hij in 1981 in de serieuze film Pennies From Heaven. Hij kwam hierdoor tot de overtuiging dat dit niet slim was, omdat de film volgens hemzelf door hem een enorme flop werd.
Martin keerde terug naar de komische rollen die hem faam hadden gebracht. Hij speelde samen met andere andere John Candy. Vanaf de jaren '90 bestonden de films waarin hij speelde uit enkel A-films, zoals HouseSitter (1991), L.A. Story (1991), Cheaper by the Dozen (2003) en The Pink Panther (2006), waarvan het vervolg, The Pink Panther II in 2009 uitkwam.
Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. ► Steve Martin op Kiao

Steve Martin aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Actor in de volgende films: Scenarioschrijver in de volgende films: Cinema De hele filmfiche van Steve Martin

Mixed Nuts (2004) -Steve Martin, Madeline Kahn NEW REGION 2 DVD PAL FREE UK POSTMixed Nuts (2004) -Steve Martin, Madeline Kahn NEW REGION 2 DVD PAL FREE UK POST in DVDs & Blu-rays
8,99€ + verzendkosten 11,62€

Mixed Nuts DVD (2004) Steve Martin, Ephron (DIR) cert 12 FREE Shipping, Save £sMixed Nuts DVD (2004) Steve Martin, Ephron (DIR) cert 12 FREE Shipping, Save £s in DVDs & Blu-rays
2,98€ + verzendkosten 3,50€

Mixed Nuts DVD 1994 Steve Martin Madeline Kahn Rob ReinerMixed Nuts DVD 1994 Steve Martin Madeline Kahn Rob Reiner in DVDs & Blu-ray Discs
5,00€ + verzendkosten 13,98€

Boeken, video's en andere producten van Steve Martin,
eBayop zoek naar koopjes op eBay!

Roem > S > Steve Martin