William F. Buckley Jr.

Nog geen enkele brief voor deze persoon, kunt u de eerste zijn om een open brief in het Nederlands te schrijven voor William F. Buckley Jr..

U zult door e-mail van de antwoorden op uw brief ingelicht worden. De brieven met een invalide e-mailadres, te veel fouten van het spel, de eerroof of de woorden in strijd met de wet zullen afgeschaft worden.

William F. Buckley Jr., 0 open brieven

Met betrekking tot William F. Buckley Jr.
William Frank Buckley jr. (New York City, 24 november 1925 - Stamford (Connecticut), 27 februari 2008) was een Amerikaans conservatief schrijver en journalist. Hij richtte in 1955 het invloedrijke tijdschrift National Review op. Buckley was een zoon van een oliemiljonair. Hij studeerde in 1950 af aan Yale, waar hij lid was van de Skull and Bones. In 1951 werd hij door de CIA gerekruteerd, die hem naar Mexico-Stad stuurde. Buckley werkte hier onder Howard Hunt (later bekend van het Watergateschandaal). De jonge journalist begon zijn loopbaan bij het opinieblad American Mercury, waar in die tijd ook Billy Graham en J. Edgar Hoover voor schreven. Hij verliet de American Mercury omdat hij vond dat dat blad een antisemitische koers insloeg. Buckley presenteerde decennialang het tv programma Firing Line waarin hij bekenden interviewde. Hij richtte in 1955 het conservatieve tweewekelijkse tijdschrift National Review op, dat hij tot 2004 bleef leiden. In 1961 was hij een van de oprichters van de Conservatieve Partij, die geen succes wist te behalen. Buckley schreef ook enkele succesvolle spionageromans, en hield er onder geestverwanten ongebruikelijke meningen op na. Zo was hij voor decriminalisatie van softdrugs en was hij tegen de oorlog in Irak. William Buckley was gezegend met een zeer scherpe pen en hield van een stevig debat. Hij had een goede verstandhouding met veel van zijn politieke tegenstanders, zoals John Kenneth Galbraith en Arthur M. Schlesinger jr.. Met Gore Vidal had hij een langdurig conflict. Buckley steunde vergeefs de conservatieve republikein Barry Goldwater in zijn strijd om het presidentschap tegen Lyndon B. Johnson. De latere president Ronald Reagan was een van zijn goede vrienden. Buckley overleed op 82-jarige leeftijd.
Volgens Wikipédia. ► William F. Buckley Jr. op Kiao

William F. Buckley Jr. aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Cinema De hele filmfiche van William F. Buckley Jr.

Roem > W > William F. Buckley Jr.