Mathieu Kassovitz

Nog geen enkele brief voor deze persoon, kunt u de eerste zijn om een open brief in het Nederlands te schrijven voor Mathieu Kassovitz.

U zult door e-mail van de antwoorden op uw brief ingelicht worden. De brieven met een invalide e-mailadres, te veel fouten van het spel, de eerroof of de woorden in strijd met de wet zullen afgeschaft worden.

Mathieu Kassovitz, 0 open brieven

Met betrekking tot Mathieu Kassovitz
Mathieu KassovitzMathieu Kassovitz (Parijs, 3 augustus 1967) is een Franse filmregisseur, scenarioschrijver en acteur. Hij is de zoon van regisseur Peter Kassovitz, een joodse immigrant uit Hongarije en een Rooms-katholieke Franse moeder. Kassovitz is getrouwd en heeft een dochter met voormalig actrice Julie Mauduech met wie hij acteerde in Café au lait. Mauduech is nu kostuumontwerper.
Als filmmaker heeft Mathieu Kassovitz een aantal artistieke en commerciële successen gehad. De door hem geschreven en geregisseerde film La Haine (1995) was een internationaal succes. Deze film heeft de César voor beste film gewonnen en bezorgde Kassovitz de prijs voor Beste Regisseur op het Cannes Film Festival. In 2000 kwam de door hem geregisseerde politiethriller Les Rivières Pourpres met Jean Reno en Vincent Cassel uit en werd een kaskraker in Frankrijk. Een meer betwist succes was Gothika (2003), een fantasy thriller met Halle Berry en Penélope Cruz. Deze film werd gezien als commerciële flop, hoewel hij ruim twee keer het budget van 40 miljoen dollar opbracht. Kassovitz regisseerde deze film om geld te verdienen voor zijn nieuwe project, Babylon Babies, een verfilming van het boek van Maurice Dantec.
Als acteur is Mathieu Kassovitz buiten Frankrijk vooral bekend door zijn rol als Nino Quincampoix in Jean-Pierre Jeunet's film Le fabuleux destin d'Amélie Poulain Hij speelde ook een belangrijke rol in Costa-Gavras' Amen. Verder had hij kleinere rollen in onder andere La Haine, Birthday Girl, Café au lait, The Fifth Element en Munich. Kassovitz ziet het acteren als een kans om met regisseurs te werken die hij bewondert en aan grote projecten mee te doen. Ook kan hij zijn ervaring als acteur gebruiken om zelf beter te regisseren.


Volgens Wikipédia. Automatisch beeld.

Mathieu Kassovitz aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Actor in de volgende films:

Roem > M > Mathieu Kassovitz