Rosario Dawson

Nog geen enkele brief voor deze persoon, kunt u de eerste zijn om een open brief in het Nederlands te schrijven voor Rosario Dawson.

U zult door e-mail van de antwoorden op uw brief ingelicht worden. De brieven met een invalide e-mailadres, te veel fouten van het spel, de eerroof of de woorden in strijd met de wet zullen afgeschaft worden.

Rosario Dawson, 0 open brieven

Met betrekking tot Rosario Dawson
Rosario DawsonRosario Dawson (New York, 9 mei 1979) is een Amerikaans actrice. Ze won in 2005 een Satellite Award voor haar rol in Rent. Samen met de gehele cast van A Guide to Recognizing Your Saints kreeg ze voor deze productie in 2006 de juryprijs op het Sundance Film Festival. Filmmaker Larry Clark ontdekte Dawson bij toeval op straat in Manhattan en liet haar een rol spelen in Kids. Na deze film besloot Dawson actrice te worden. Daarop volgde ze een opleiding aan het Lee Strasberg Theatrical Institute. Inmiddels heeft ze gewerkt met gereputeerde regisseurs als Oliver Stone, Chris Columbus en Spike Lee en speelde ze in films naast acteurs als Will Smith en Edward Norton. Naast het maken van films acteert Dawson ook op het podium. Zo speelde ze de hoofdrol Julia in het stuk The Two Gentlemen of Verona van Galt MacDermot. In 2008 verscheen ze voor het eerst in een televisieserie, toen ze in dertig afleveringen als Anna Diaz was te zien in de sciencefiction-serie Gemini Division (die ze zelf produceerde). Overigens is Rosario Dawson ook te horen in het nummer West Ryder Silver Bullet van de Britse band Kasabian. Dawson is politiek actief als medeoprichtster van Voto Latino, een organisatie die zich inzet om Amerikanen met een latino-afkomst meer kansen te geven in de politiek.
Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. ► Rosario Dawson op Kiao

Rosario Dawson aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Actrice in de volgende films: Cinema De hele filmfiche van Rosario Dawson

Roem > R > Rosario Dawson