Brief aan Patty Brard

Open brief aan Astrid voor Patty Brard
“Topper”

donderdag 31 mei 2018,

Goedendag Patty Brard,

Als eerste wil ik graag tegen je zeggen, dat ik je een topper vind. Na alles wat je hebt meegemaakt en nog steeds mee maakt. Ondanks alle critiek die jij over je heen krijgt blijf je positief in het leven staan, je blijft lachen en strijden, je bent voor mij het ideale voorbeeld.

Zelf ben ik onlangs gescheiden, De relatie is na 20 jaar over doordat ik op 35 jarige leeftijd een hartstilstand en daar boven op 4 hartinfarcten heb doorstaan tgv jeugdreuma. Ondanks dat ik toen met spoed gedotterd ben kreeg ik het jaar daarop nog eens 4 hartinfarcten, nierfale en SLE, waardoor ik nu blijvend aan de Sonde voeding zit. Ik werd steeds zieker en zieker, Ik werkte als verpleegkundige in het ziekenhuis maar ben nu helaas volledig afgekeurd, waarop ik absoluut niet trots ben. Ik vind dit dan ook nog wel het ergste van alles.

Ik was altijd de motor van het gezin, ook omdat mijn toemalige partner zelf ziek is, hij heeft ADHD en ASpergerIk kon het geestelijk en lichamelijk niet meer aan, Uiteindelijk hebben wij besloten om als vrienden uit elkaar te gaan, door zijn ADHD en Asperger wilde ik hem zo min mogelijk prikkels geven, zorgen dat hij goede begeleiding zou krijgen en in de woning kan blijven wonen.

uiteindelijk duurde het eenhalf jaar voordat deze hulp kwam en hij gelukkig nog heeft, heel naief had ik gedacht dat ik zo een andere woning zou krijgen met de inmiddels 4 urgenties die ik op zak had. maar niets was minder waar. uiteindelijk ben ik drie kwart jaar bij de gemeente dagelijks over de vloer geweest en heb uiteindelijk een vrije sector huurwoning gevonden en ben ik verhuisd van Noord Nederland naar Midden Nederland. Waardoor ik mijn kinderen een zoon en dochter nauwelijks kan zien.

Telkens als ik bij mijn ex man kwam dan kreeg ik verwijten naar mijn hoofd hoe ik het durfde om zo,n zieke man aan zijn lot over te laten, dat doet veel pijn zeker omdat de buitenstaanders niet beseffen wat ik allemaal voor hem heb gedaan en tot op heden nog doe.

Mensen oordelen snel op hun eigen verhaal, maar dat zal jij zelf ook dagelijks ervaren, iedereen zegt tegen mij, wat zeur je nu, je hebt een uitkering van 100 procent en je hoeft er niks voor te doen, maar gellof mij dat is 1000 euro minder in de maand dan mijn salaris, omdat ORT niet wordt mee berekend met een uitkering, mijn ziekte kosten zijn hoog, krijg geen huurtoeslag, geen bijzondere bijstand en kan niet bij het gemeentelijke kredietbank terecht, en waarom, omdat ik schulden uit het huwelijk mee heb en in een vrijehuursector woon.

Terwijl de gemeente mij toen niet wilde helpen geven ze je nu nog een schop na, vrienden die ik dacht te hebben trappen ook nog harder na, door te zeggen, ach wat heb jij nou nodig, je eet via een slangetje dus veel eten hoef je ook niet te kopen. Zo hard zijn de tussen haakjes vrienden.

Maar ook dat zal jij allemaal ervaren hebben, Ik heb alleen een brandende vraag voor jou, Hoe ben jij ooit uit alle elende gekomen na je scheiding en faisement/ Ik kan geen lening krijgen omdat, ik te weinig verdien, en een neg bkr op mijn naam heb door het verleden.

Voor bedrijven is alles mogelijk maar niet voor particulieren, als je een brief schrijft naar de tweede kamer wordt je naar de gemeentelijke kredietbank gestuurd en zo ben je weer helemaal bij af.Ik begrijp steeds beter dat mensen een einde maken aan hun leven in wanhoop.

Als ik naar jou kijk heb ik nog hoop en vind jouw een topper, dat het jouw wel gelukt is, mooi dat je kiest voor de liefde en jammer dat je stopte met show nieuws, Mij is dat niet gelukt.

Ik wens je veel geluk en liefde in je verdere leven, blijf zoals je bent, je bent top
veel liefs

Auteur: Astrid

Brief aan Patty Brard. Brief 1.

Geen enkel commentaar op deze brief aan Patty Brard


Toegelaten HTML: <b> <i> <a> :-) ;-) :-( :-| :-o :-S 8-) :-x :-/ :-p XD :DRoem > P > Patty Brard > Lettre 1 > schrijven