Waldemar Torenstra

Nog geen enkele brief voor deze persoon, kunt u de eerste zijn om een open brief in het Nederlands te schrijven voor Waldemar Torenstra.

U zult door e-mail van de antwoorden op uw brief ingelicht worden. De brieven met een invalide e-mailadres, te veel fouten van het spel, de eerroof of de woorden in strijd met de wet zullen afgeschaft worden.

Waldemar Torenstra, 0 open brieven

Met betrekking tot Waldemar Torenstra
Waldemar TorenstraAfbeelding gewenstAlgemene informatie


Volledige naam
Waldemar Govinda Torenstra


Geboren
29 maart 1974


Geboorteland
Nederland


IMDb-profiel

Portaal   
Film

Waldemar Govinda Torenstra (Amsterdam, 29 maart 1974) is een Nederlands acteur. Hij werkte jaren als vaste acteur bij het NNT (Noord Nederlands Toneel).
Na zijn eindexamen vwo begon hij aan een studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam, maar uiteindelijk koos hij toch voor het theater. Hij was te zien in producties als 'Hamlet' en 'De Grote Vriendelijke Reus'. Nadat hij zich bij het Noord Nederlands Toneel aangesloten had, was hij te zien in de producties 'Sympathy for the Devil', 'Othello' en 'Lenny Bruce'. In het najaar van 2006 speelde hij de hoofdrol in vrije theaterproductie 'Moordspel'.
Torenstra speelde de rol van Gerrit in de speelfilm 'Ja zuster, nee zuster' in 2002. Op televisie was hij als Sven twee seizoenen te zien in de serie De Band (VARA), waarna hij gastrollen speelde in series als 'Zebra' (NCRV) en 'Baantjer' (RTL4). Vanaf 22 augustus 2005 was Torenstra te zien als Andy in Lieve Lust. In het najaar van 2006 had hij een rol in de televisieserie 'Waltz' bij de VPRO. Vanaf 23 februari 2007 speelt hij Rinus de Gier in Grijpstra & De Gier, een rol die hij overnam van Roef Ragas.
Waldemar heeft sinds het najaar van 2006 een relatie met Sophie Hilbrand. Met haar speelde hij in 2008 ook in de verfilming van Zomerhitte, geschreven door Jan Wolkers. Waldemar speelt met o.a. Rutger Hauer, Willeke van Ammelrooy, Pleuni Touw en Petra Laseur in de film Bride Flight die half oktober 2008 in première ging.
Vanaf 2 juni 2009 presenteert Waldemar een maand lang iedere werkdag De zomer draait door, een zomerse variant op het populaire programma De Wereld Draait Door. Hij doet dit samen met Froukje Jansen en Art Rooijakkers. Torenstra en Rooijakkers zullen elkaar afwisselen, maar Jansen zal iedere dag te zien zijn.
Op 23 september 2009 zijn Waldemar en Sophie Hilbrand de ouders geworden van een meisje, genaamd Robin Madelief.

Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. ► Waldemar Torenstra op Kiao

Waldemar Torenstra aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Actor in de volgende films: Cinema De hele filmfiche van Waldemar Torenstra

Roem > W > Waldemar Torenstra