Marijke Merckens

Laatste brieven:

Marijke Merckens, 1 open brieven

Met betrekking tot Marijke Merckens
Marijke Merckens, geboren als Marijke Ouwejan (Magelang, Indonesië, 3 februari 1940), is een Nederlands actrice en zangeres. Ze is getrouwd met de acteur Jacques Luijer.
Merckens groeide op in Nederlands-Indië, maar doorliep in Nederland het gymnasium en de toneelschool (in Arnhem). Ze debuteerde in het seizoen 1963/1964 bij het cabaret van Wim Sonneveld, waar ze twee seizoenen zou blijven. Na vijf seizoenen bij de Haagse Comedie was Merckens bij verschillende gezelschappen te zien, maar heeft ze toch voornamelijk in de vrije sector gewerkt.
Op televisie debuteerde ze als Toedeloe in de televisieserie Pipo en de Waterlanders. Halverwege de jaren zestig zat ze samen met Trea Dobbs en Ria Valk in de tv-magazine-shows rond Rob de Nijs van de VARA. Drie bewaard gebleven shows verschenen in 2011 op dvd. Merckens bleef veel gevraagd voor televisie, niet alleen als actrice en zangeres, maar ook als panellid of kandidate (bijvoorbeeld in het spelprogramma Hints). Bij het grote publiek is ze vooral bekend door haar rol in de jeugdserie De Zevensprong, waarin ze Rosmarijn speelde.
Merckens was ook te horen in hoorspelen, onder meer in Kortsluiting onder regie van Bert Dijkstra.
Als zangeres bracht ze de liedjes De Modepop (vertaling van Poupée de Cire van France Gall), Happy End, Mammie en Kareltje de Grote. Tegenwoordig woont ze in het Gelders dorp Harfsen
Volgens Wikipédia. ► Marijke Merckens op Kiao

Marijke Merckens aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Actrice in de volgende films: Cinema De hele filmfiche van Marijke Merckens

Roem > M > Marijke Merckens > schrijven