Val Kilmer

Nog geen enkele brief voor deze persoon, kunt u de eerste zijn om een open brief in het Nederlands te schrijven voor Val Kilmer.

U zult door courriel van de antwoorden op uw brief ingelicht worden. De brieven met een invalide e-mailadres, te veel fouten van het spel, de eerroof of de woorden in strijd met de wet, zullen afgeschaft worden.

Val Kilmer, 0 open brieven

Val Kilmer aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Actor in de volgende films: Cinema De hele filmfiche van Val Kilmer

Willow DVD (2002) Val Kilmer Willow DVD (2002) Val Kilmer in DVDs & Blu-rays
2,47€ + verzendkosten 2,82€

The Saint DVD (2000) Val Kilmer The Saint DVD (2000) Val Kilmer in DVDs & Blu-rays
1,99€ + verzendkosten 2,82€

The Doors DVD (2003) Val Kilmer The Doors DVD (2003) Val Kilmer in DVDs & Blu-rays
2,48€ + verzendkosten 2,82€

Boeken, video's en andere producten van Val Kilmer,
eBayop zoek naar koopjes op eBay!

Met betrekking tot Val Kilmer
Val KilmerVal Edward Kilmer (Los Angeles, 31 december 1959) is een Amerikaans acteur. Val Kilmer groeide op in de San Fernando Valley. Zijn familie is een schoolvoorbeeld van de melting pot: hij heeft onder andere Schots, Zweeds, Iers, Mongools en Cherokee-bloed in de aderen... Toen hij 17 jaar oud was kwam zijn jongere broer Wesley om het leven door verdrinking. Kilmer studeerde acteren aan de Juilliard Drama School in New York. Hij was de jongste student in de geschiedenis die tot deze school werd toegelaten. In 1983 speelde hij zijn eerste televisierol en een jaar later was hij voor het eerst op het witte doek te zien in de comedy Top Secret! Zijn grote doorbraak beleefde hij in 1986 in de rol van Tom 'Iceman' Kazanski in Top Gun. Bekende rollen daarna waren onder andere Jim Morrison in The Doors (1991), Batman in Batman Forever (1995), Simon Templar in The Saint (1997) en Philip in Alexander (2004). Val Kilmer staat bekend als een lastige acteur. Vooral met regisseur John Frankenheimer kon hij slecht opschieten; de laatste liet hem eens van de set verwijderen. Anderen beschouwen hem echter als een toegewijde, hardwerkende man. Naast acteren houdt hij zich ook bezig met schrijven. In 1981 schreef hij het toneelstuk How It All Began. Later in de jaren '80 schreef hij een aantal gedichten, onder andere over Michelle Pfeiffer, die gebundeld werden in My Eden after burns. Hij waagt zich ook aan zingen, zo nam hij de zang in de film The Doors voor eigen rekening. Tegenwoordig is Kilmer ook veel op het toneel te zien. In 2004 speelde hij Mozes in een musical en in 2005 speelde hij in Londen in het toneelstuk The Postman Always Rings Twice. Van 1988 tot 1996 was hij getrouwd met actrice Joanne Whalley. Zij hebben twee kinderen.
Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. ► Val Kilmer op Kiao

Roem > V > Val Kilmer