Zhang Yimou

Nog geen enkele brief voor deze persoon, kunt u de eerste zijn om een open brief in het Nederlands te schrijven voor Zhang Yimou.

U zult door courriel van de antwoorden op uw brief ingelicht worden. De brieven met een invalide e-mailadres, te veel fouten van het spel, de eerroof of de woorden in strijd met de wet, zullen afgeschaft worden.

Zhang Yimou, 0 open brieven

Zhang Yimou aan de bioscoop met Bioscoop.Kiao Cinema De hele filmfiche van Zhang Yimou

Zhang Yimou's Blood Simple (DVD)Zhang Yimou's Blood Simple (DVD) in DVDs & Blu-rays
2,99€ + verzendkosten 1,68€

Zhang Yimou Celebrity Mask, Card Face and Fancy Dress MaskZhang Yimou Celebrity Mask, Card Face and Fancy Dress Mask in Masks & Eye Masks
3,57€ + verzendkosten 5,49€

Zhang Yimou Autogramm signed 20x30 cm BildZhang Yimou Autogramm signed 20x30 cm Bild in Original, unzertifiziert
49,99€ + verzendkosten 8,00€

Boeken, video's en andere producten van Zhang Yimou,
eBayop zoek naar koopjes op eBay!

Met betrekking tot Zhang Yimou
Zhang YimouZhang Yimou (Xi'an, China, 14 november 1951) is een Chinese filmregisseur. Zhang maakt deel uit van een groep filmmakers die de 'Vijfde Generatie' wordt genoemd. Deze groep is na de Culturele Revolutie begonnen met films maken. De films van de vijfde generatie durven het oude stramien van de Chinese film te doorbreken door het China dat ze kennen te ontmantelen. De films hebben niet het socialistische heroïsme van de arbeider dat in de films onder Mao Zedong gebruikelijk was. Van deze groep maken ook Chen Kaige en Zhang Junzhao deel uit. Zhang Yimou groeide op in het socialistische China en is hierdoor sterk gevormd. Door zijn werk als fotograaf werd hij toegelaten op de filmacademie. Zhang heeft in 1982 zijn opleiding tot filmmaker afgerond aan de filmacademie in Peking. Voordat hij filmmaker werd was hij werkzaam als fotograaf. De actrice Gong Li is een tijdlang Zhangs muze geweest, ze speelde in vele van zijn films, oa Raise the Red Lantarn en The Story of Qiu Ju. Later liet Zhang haar echter vallen voor de jongere Zhang Ziyi, die sindsdien in onder andere Hero en House of Flying Daggers heeft gespeeld. In 2006 werken Zhang Yimou en Gong Li echter weer samen aan The Curse of the Golden Flower. Zhang was de regisseur van de spectaculaire openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 2008.
Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. ► Zhang Yimou op Kiao

Roem > Z > Zhang Yimou